The Mihai Eminescu Trust – producem suc de mere

Nu va speriati, e doar un alt business de-al meu – cum din drepturi de autor nu se mai castiga bine, de cand au aparut noile impozite, m-am reorientat si mi-am facut un mic Trust.

Sucul de mere ecologic al Fundaţiei The Mihai Eminescu Trust, patronată de Prinţul Charles al Marii Britanii obţinut în Mălâncrav, va fi adus bucureştenilor, la a VII-a ediţie a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice.

A VII-a ediţie a “Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale”, obţinute în ferme şi gospodării ţărăneşti, va aduce bucureştenilor, de vineri până duminică, bunătăţi din toate zonele ţării.

Din Sibiu, producătorii din MĂLÂNCRAV aduc sucul de mere obţinut prin procesarea fructelor din livada de peste 100 de hectare de meri a comunei, care acum este certificată ecologic – certificat ecologic IMO CONTROL – Geneva, datorită eforturilor Fundaţiei MIHAI EMINESCU TRUST. Fundaţia a fost înfiinţată, în 1999, cu scopul de a sprijini conservarea patrimoniului cultural şi natural şi revitalizarea satelor şi oraşelor din Transilvania.

Moldovenii din Suceava vor aduce gustosul Cozonac Bujor, fabricat, din 2006, de societatea comercială Cozonac Bujor SRL, cu produse de calitate ridicată datorită ingredientelor 100 la sută naturale. Cozonacul Bujor şi-a dezvoltat şi propria identitate vizuală sub care activează şi în prezent, punând deosebit accent şi pe componenta de promovare a afacerii. Totodată, Cozonac Bujor a devenit marcă înregistrată pe teritoriul României.

Producătorii din Olt vă vor aduce lubeniţe (pepeni verzi) de Scărişoara şi legume proaspăt culese – roşii, castraveţi, vinete, dovlecei, ardei gras din soiuri româneşti tradiţionale, dar şi soiuri hibrid adaptate solului şi climei din sudul ţării.

Vinuri de Dealu Mare. Plantaţia viticolă se află în regiunea prahoveană Dealu Mare, în zona localităţilor Urlati şi Ceptura, judeţul Prahova.

Câteva vinuri, pe scurt ce le puteţi degusta la târg şi cumpăra pentru acasă:
Merlot. Vin sec, roşu-rubiniu. Se distinge prin fructuozitate şi aromă surprinzătoare de zmeură.
Cabernet Sauvignon. Vin sec, cu o culoare roşie intensă. Se remarcă prin parfumul tipic,uşor fructat, cu arome ce amintesc a fructe de pădure.
Fetească Neagră. Vin sec, cu o culoare roşie-rubinie intensă. Se remarcă prin aroma fină, în care gustul de struguri se interferează cu acela de coacăze negre şi prune uscate.
Burgund Mare. Vin sec, de culoare roşie-violacee. Prezinta un caracter olfactiv placut, de coacăze roşii şi fructe de pădure.
Riesling. Vin sec,cu o atrăgătoare culoare galbenă-verzuie,care impresionează prin aroma delicată şi suavă.
Fetească Albă. Vin sec, cu o culoare galbenă-verzuie, care se remarcă printr-o aromă fină, discretă şi usor mineralizată.
Muscat Ottonel. Vin sec, de culoare galbenă, cu uşoare tente verzui, care impresionează prin aroma tipică, fină, bine conturată.

Dobrogenii aduc aduce şi de data aceasta delicioasa Plăcintă dobrogeană dar şi rulada din pulpă de berbecuţ, preparată după o reţetă unică în ţară, de sătenii din Peştera (Constanţa).
Tot în standurile producătorilor din Peştera, bucureştenii pot degusta hamsii şi scrumbii sărate sau ghiuden,cu un pahar de vin pelin.

Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Valea Călugărească, cu o experienţă de peste 50 de ani în producerea vinurilor albe şi roşii, va prezenta o bogată ofertă de Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Fetească Neagră, Merlot, Sauvignon, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling.
Maramureşencele ne aduc deja binecunoscutele lor prăjituri tradiţionale – foi cu mere, prăjitură caramel, cu nucă de cocos, doboş, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiţi, prăjitură cu mac, dar şi alte surprize. Tot de la producătorii din Maramureş, bucureştenii pot cumpăra miere, fagure, propolis, dar şi dulceţuri şi siropuri naturale preparate în casă.

Gălăţenii ne vor răcori şi în acest week-end cu bragă, berea KlaussWies şi Poll de la Martens. Tot de la Martens, din Galaţi, vine şi berea fără alcool pentru şoferi.

Din Călăraşi, de la Ştefăneşti, producătorii aduc brânză şi iaurt din lapte nepasteurizat de capră, unul dintre cele mai sănătoase produse, după cum ne sigură şi Mihai Ciocan distribuitor de produse bio din Bucureşti, prin magazinele UNGRA.

Produse tradiţionale tătăreşti vor fi aduse la “Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale” de Lucia Irescu, din Medgidia.

Sucurile naturale de mere de la „Vital“, un produs din Ardeal, de la Bacia, (Hunedoara) vor fi prezente şi la această ediţie a Târgului.
O gamă largă de sortimente de brânză ne va aduce, şi de această dată, Ion Poponeci din Şirnia, Gheorghe Bangălă din Fundata, Dorin Trişcă tot din Fundata, judeţul Braşov şi alţi producători.

Lor li se adaugă multe altele, pe care le puteţi descoperi şi degusta, la târg.
Evenimentul se desfăşoară în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Şişeşti’ (ASAS) – Bd. Mărăşti nr. 61, sector 1, Bucureşti, în perioada 16 – 18 iulie 2010 (vineri-duminică), între orele 9 şi 18. Intrarea este liberă!

Anunțuri

0 Responses to “The Mihai Eminescu Trust – producem suc de mere”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Oracol

Iulie 2010
L M M M V S D
« Iun   Oct »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: